Schlossgut Liebieg

Bernhard Kirsten is een van de betere sektproducenten uit de Mosel. Naast zijn eigen sekt maakt hij ook sekt voor andere befaamde wijnproducenten uit de Mosel.

Sinds begin jaren 90 heeft Bernhard zijn areaal uitgebreid diverse “Steillagen”. Deze steile wijngaarden direct gelegen aan de Mosel bezitten alle ingrediënten om wijnen van hoog niveau te maken. De invloed van Mosel werkt verkoelend in de zomer en zorgt voor een milder microklimaat in winter. De bodem bestaat grotendeels uit verweerd leisteen, waar Riesling en de diverse Burgunder rassen zich uitstekend thuis voelen. Inmiddels bezitten ze zo’n 22 hectare waaronder percelen in de befaamde wijngaarden “Trittenheim Apotheker” en “Piesporter Goldtröpchen”.

Samen met zijn vrouw Inge is Bernhard de afgelopen jaren een weg ingeslagen die veel verder strekt dan alleen karaktervolle wijn en sekt maken. Inmiddels zijn ze onderscheiden met het keurmerk FAIR’N GREEN. Dit betekent dat de hele bedrijfsvoering gericht is op duurzame manier van werken. Dit reikt van het bevorderen van de biodiversiteit in de wijngaarden tot en met het personeelsbeleid dat ze voeren. In de nabije toekomst zijn er nog meer spannende ontwikkelingen te verwachten.